Eurocodetools.fi palvelun käyttö 12.10.2021 jälkeen

Päädyit tälle sivulle koska Silverlightia ei ole asennettu tai käyttämäsi selain ei tue Silverlight lisäosaa. Eurocodetools.fi sovellukset on ohjelmoitu käyttäen selaimen lisäosana ns. Silverlight komponenttia ja toimiakseen normaalisti sivut vaativat, että Silverlight komponentti on asennettuna.

Aiemmin Silverlight lisäosa toimi myös Chrome (2015) ja Firefox (2017) selaimissa mutta vuoden 2017 jälkeen eurocodetools.fi sovelluksia on voinut käyttää vain Internet Explorer 11 selaimella.

Microsoft on lopettanut Silverlightin virallisen tuen 12.10.2021 ja siinä yhteydessä poistanut myös linkin tarvittavaan asennuspakettiin, Silverlight kuitenkin toimii ainakin toistaiseksi jos se on asennettu aiemmin.

Mikäli Silverlightia ei ole asennettu voit ladata ja asentaa sen viimeisimmän 15.1.2019 julkaistun version lataamalla asennustiedoston tästä linkistä

Asennuksen jälkeen avaa Internet Explorer 11 ja mene sivulle http://www.eurocodetools.fi/tools.aspx

Eurocodetools.fi sivuston käyttö Microsoft Edge selaimella

Microsoft Edge selaimen uusimmassa versiossa on mahdollista avata sivut ns. 'Internet Explorer tilassa' jossa toimivat myös Silverlight sovellukset. Voit avata eurocodetools.fi sivut kun teet ensin seuraavat muutokset Edgen oletusasetuksiin

  1. Avaa MS Edge ja klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa nappulaa jossa on kolme pistettä (...) ja valitse 'Asetukset' (Settings)
  2. Vasemmassa reunassa olevasta listasta valitse 'Oletus selain' (Default browser)
  3. Kohdassa 'Salli sivustojen uudelleenlataus Internet Explorer - tilassa' valitse vaihtoehto 'Salli' (Allow)
  4. Kohdassa 'Internet Explorer - tilan sivut' klikkaa nappulaa 'Lisää' (Add)
  5. Kirjoita tai kopio/liitä osoite 'http://www.eurocodetools.fi/tools.aspx' lomakkeelle ja klikkaa nappulaa 'Lisää'(Add).

    Huomaa, että tämä asetus on voimassa vain 30 päivää jonka jälkeen se pitää tehdä uudestaan.
  6. Näiden asetusmuutosten jälkeen voit avata uuden välilehden ja siirtyä osoitteeseen http://www.eurocodetools.fi/tools.aspx